Fina rabarber

Rabarbern har vuxit något enormt.
Rabarbern har vuxit något enormt.

Jag skrev i förra inlägget att hönorna verkar trivas riktigt bra med rådande väder och det samma kan jag säga om rabarbern.

Mycket är sent beträffande odlingarna i vår, men rabarbern har vuxit otroligt och är hur fin som helst. Det är väl den rikliga nederbörden och hyfsat med sol, som har bidragit att den vuxit som en tok.

Även om temperaturen inte nått några toppnoteringar precis så verkar rabarbern vara mest nöjd över att det kommit regn så det räcker.

Jag är glad över att kunnat skörda saftiga och fina rabarber, dels för att göra rabarberpaj, godisremmar och dels för att frysa in för kommande rabarberpajer….och annat gott. Jag styckfryser de uppskurna rabarbern innan jag stoppar dem i en plastpåse. Då kan man plocka ut så mycket man önskar, när det är dags.

2 reaktioner till “Fina rabarber”

    1. Jag kokade rabarberkompott som jag mixade med mixerstaven för att få en slät smet – inte för blöt.
      Jag bredde ut rabarberkompotten tunt på bakplåtspapper och satte in i ugnen för att torka. ca 100 grader och i ganska så många timmar. Jag öppnade ugnen då och då för att släppa ut fukten.
      Det tog längre tid än jag trodde men resultatet var värt att vänta på 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.