Ändar, många ändar

SONY DSCDet är nästan så man kan tro att jag gillar att fästa garnändar. I alla fall med tanke på mönstermotiv som jag valt för koftan jag för tillfället håller på att avsluta.

Tröjan har gulgrå botten och gråvita ränder, uppepå bakgrundsmönstret har jag ”slängt ut” klassiska stickade stjärnor, i olika storlekar och färger. Slumpmässigt, men med flest stjärnor uppe vid oket och endast några spridda längre ner på tröjan.

För att det skulle vara görligt att sticka stjärnorna fick varje stjärna ett eget lite nystan, så varje stjärna genererade minst två garnändar. Då jag ibland var lite ogenerös med storleken på mininystanen så fick några av de större stjärnorna fyra ändar. Till det kommer ändarna från alla vita ränder….

Skrev jag något om att jag gillar att fästa garnändar??

SONY DSC

5 reaktioner till “Ändar, många ändar”

  1. Tack 🙂
   Jo, jag tycker också det blir riktigt bra. I synnerhet som stjärnorna ligger lite huller om buller över ränderna.

 1. Vilken jättefin kofta. Härligt med alla ”olika” stjärnor på den randiga bottnen. Tur att du gillar att fästa trådar …
  Ett tips till en annan gång kan vara att göra ungefär som i den här youtube filmen https://www.youtube.com/watch?v=bXUFQ6G8JDE dvs sticka in trådarna efter hand iallafall till det randiga. I filmen håller de som i den ”engelska” stickvärlden, själv håller ja som i den ”tyska” men principen att ”fånga in” trådarna som ska fästas funkar utmärkt.
  Hälsningar Fröken Slöjd

  1. Men jag gillar ju att fästa ändar 😉

   Tack för länken. Skall absolut testa det nästa gång…..

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.