Första advent eller möjligen påsk!?

SONY DSCDå var ruvningssäsongen igång igen. Jag hade hoppats på att de kunde lugna sig i några månader till och väntat till våren. Men inte då. December och vintern står för dörren och då skall det bli smått i hönshuset!!

Det blev trots allt ett uppehåll på hela tre månader och det är nog nästan rekord. För vi har närmast hela tiden några kycklingar på gång. Ruvgalna hönor!

SONY DSC

Men vem kan motstå små dunbollar? Inte jag i alla fall. Trots att vi har fått otroliga mängder med kycklingar i sommar, nästan lite väl många, blir jag lika varmlycklig för varje kull med kycklingar som kläcks.

Det är Susanne, en rutinerad och erfaren hönsmor, som har fått kycklingar. Så även om årstiden är lite tokig så lär de nog gå bra ändå. Det blev tre stycken – en lagom stor kull – en gulröd samt två gula med svarta strimmor på rygg och nacke. Men i skenet av värmelampan ser de mest rödorangea ut.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC