Sytt och stickat

De senaste månaderna har jag inte haft så mycket tid över för att sy och sticka. På sommaren kommer grönsaksodlingarna i första hand och sömnaden och sticket får stå tillbaks. Inte mig emot, egentligen, för odlandet är något jag verkligen gillar och är motiverad för, men samtidigt saknar jag sömnaden.

Men även kortare stunder vid maskinen ger till slut resultat och trots att jag inte tycker jag har sytt så mycket har det trots allt blivit en del. Nu är det i och för sig ett tag sedan jag bloggade om mitt sömmande.

Här kommer lite bilder på och information om det jag sytt sedan förra blogginläggget i slutet av juli.

Inför Medeltidsveckan i Visby sydde jag lite småsaker till mig själv.
Inför Medeltidsveckan i Visby sydde jag lite småsaker till mig själv.

I slutet av juli sydde jag en hel del inför Medeltidsveckan. Främst blev det till vänners två barn som skulle med för första gången. Men det blev även lite sytt till mig själv. En hätta, ett par lösärmar och en ”banan” som jag fäster på huvudet under slöjorna. För att få lite snygg höjd på huvudbonaden.

Under slöjan finns "bananen".
Under slöjan finns ”bananen”.
Knäppning på lösärmen.
Knäppning på lösärmen.
Ärmen är fodrat med linnetyg.
Ärmen är fodrat med linnetyg.

SONY DSC

Hättan har rynk i nacken.
Hättan har rynk i nacken.

Här har jag tidigare skrivit om vad jag sytt till vännernas två barn. Men det blev ytterligare en tunika till sonen och en ärmlös överklänning till dottern.

SONY DSC SONY DSC

 

Jag har även avslutat koftan som jag stickade på tidigare i somras. Alla garnändar är fästade och tröjan har fått fina träknappar.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

I början av sommaren planerade jag för sommarens syprojekt. Mycket har blivit sytt men inte allt. Men ett plagg till blev klart nu under augusti – en kofta i brun jersey.

SONY DSC SONY DSC

Det blir snygga fållar med dubbelnålen.
Det blir snygga fållar med dubbelnålen.

Här finns mer syprojekt…..

1 reaktion till “Sytt och stickat”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.