Fullt hus i ruvburen.

Fullt hus i ruvburen.
Fullt hus i ruvburen.

Ruvburen som jag snickrade ihop i vintras har verkligen kommit till användning. Så fort en höna med kycklingar har fått lämna ruvburen, vilket de får efter ca tre veckor, har jag lyft in nästa ruvande höna.

Nu har vi tre hönor som ruvar och tre hönor med yttepyttesmå dunbollar i ruvburen. Fullt hus med andra ord. För ruvburen har sex bås, men just nu önskar jag att den hade haft nio bås, för hönorna står på kö. Eller snarare ligger platta på ägg och väntar på sin plats.

Två vita hönor som parallellruvar och väntar på sin plats i ruvburen.  Det går inte att se var den ena hönan slutar och den andra börjar  ;-)
Två vita hönor som parallellruvar och väntar på sin plats i ruvburen.
Det går inte att se var den ena hönan slutar och den andra börjar 😉