Ruvburen är klar

Ruvburen är klar och jag har tänkt blogga om den i flera dagar, men det vill sig inte. Så medan jag väntar på att orken och orden skall komma tillbaks bjuder jag på lite hönsiga bilder samt en fösta glimt av en nästan klar ruvbur.

Ett är då säkert, ruvburen kommer att underlätta arbetet i hönshuset och kycklingarna kommer att få en tryggare start på livet. Fint det….

En första skymt av den nya ruvburen. Den är inte riktigt klar men tillräckligt att första kullen kycklingar har fått flytta in
En första skymt av den nya ruvburen i två våningar med upp till sex ”bås”. På bilden är den inte riktigt klar än, men tillräckligt klar för att första kullen kycklingar har kunnat flytta in.
Middagslur på pinnarna...
Middagslur på pinnarna…
Nya kycklingar på gång...
Nya kycklingar på gång…
Ingeborg och hennes kycklingar har fått flytta in i den nya ruvburen....
Ingeborg och hennes kycklingar har fått flytta in i den nya ruvburen….
Ingeborgs kycklingar, plus en bonuskyckling....
Ingeborgs nykläckta kycklingar, plus en bonuskyckling….

 

3 reaktioner till “Ruvburen är klar”

 1. Jättefin bur. Vad är det för material i gödselskivan under sittpinnarna? Jag har inte hittat någon bra lösning för egen del.

  1. Det är en liten presenning som är fasthäftat mot två smala bräder. ”Bajsfångaren” hänger uppe med hjälp av fyra repöglor som är fästa i var ände på brädorna.

   Presenningen hänger under sittpinnarna som en bred hängmatta.

   Den är förvånansvärt enkel att tömma med en spade. I början bar vi ut hela bajsfångaren och tömde den. Men det är enklare att låta den hänga kvar och tömma bajset ner i en tunna….

 2. Vilken fin ruvbur.En sån skulle vara bra att ha till mina tokiga hönor som vill ligga i samma låda 😉

  Ha en fin dag!
  Heléne

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.