De kommer rusande och möter mig….

Sture med Silvia och Röda Ulla
Sture med Silvia och Röda Ulla

Det är alltid roligt att gå upp till hönshuset, i synnerhet när hönshusdörren står öppen och hönorna kan gå ut och in som dom vill, för då kommer de alltid rusande och möter mig. De hoppas på att jag kommer med något gott. Den här gången hade jag bara kameran med mig, inget ätbart alls.

Först kom högste tuppen Sture rusandes med damerna Silvia och Röda Ulla. Men det dröjde inte många sekunder förrän alla hönsen var ute.

De kollade nyfiket på det jag bar i mina händer. ”Är det något gott?”

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Rätt snabbt kommer de underfund med att jag inte har något ätbart med mig utan börjar leta efter något att äta på backen. Och det går det nog , trots att det bara är mitten av februari. Gräset är inte långt precis, men det finns små, små strån bland grus och fjolårsgräs. Och de kan nog även hitta en och annan insekt när de sprätter runt.

Hönorna uppskattar att få komma ut och den här vintern har de verkligen inte behövt vara instängda speciellt mycket. Vintern har varit tämligen kort och varken speciellt kall eller snörik. Så länge det är barmark och det inte är allt för kallt ute får de komma ut till hönsgården och är vi hemma så får de springa helt lösa.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Hönsen tål kyla ganska så väl och har inga problem med minusgrader, men då vi har flera kullar med småkycklingar vill vi inte kyla ut hönshuset allt för mycket. För de små tål inte kyla lika väl som de vuxna djuren. Så under de kallaste januariveckorna har de fått vara inne hela flocken.

Men nu är det åter relativt milt ute och hönorna får fritt tillgång till hela gårdsplanen. Gissar att de är väldans nöjda med det.

SONY DSC SONY DSC

När jag går tillbaks till huset följer de efter mig över gårdsplanden. De hoppas fortfarande på att jag skall bjuda på något extra. Men tyvärr….

3 reaktioner till “De kommer rusande och möter mig….”

  1. Åhh vad fina de är, känner igen mig i mina får som också kommer sättandes när man visar sig i hagen. Läckert att du har så många, de är verkligen helmysiga!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.