Skördat purjolök

SONY DSCTrots att det är mitten av november går det fortfarande att skörda grönsaker i grönsakslandet. I går plockade jag in det mesta av purjolöken. Jag fick två fulla hinkar!

Purjolöken sådde jag i våras direkt i grönsakslandet utan att först förkultivera som jag brukar. Det gick riktigt bra. Visst har det varit en lång sommar och mild höst. Troligen skulle resultatet varit något klenare om sommarvädret varit mer ordinärt.

Resultatet hade kunnat vara ännu lite bättre om jag hade gallrat. Men trots tämligen tätt mellan vissa plantor hade de purjolökar vuxit riktigt bra. Även om de som stod mer för sig själva helt klart störst.

SONY DSC

I går skördade jag även några kålrabbi. Hittade ett gäng kvarglömda i kålbäddarna. I övrigt är det mesta skördat. Kvar finns grön- och purpurkål, som jag planera skörda innan vintern kommer, samt svartrot och haverrot som får stå kvar i landet till nästa vår.

2 reaktioner till “Skördat purjolök”

  1. Åh, så tjusig purjolök! Jag har inte lyckats särskilt bra med mina, bara två av dem tog sig och de är fortfarande små. Kanske börjar de växa igen till våren om jag bäddar om dem lite grann?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.