Slutförartagen

SONY DSC

Jag håller på att slutför! Inga nya stickprojekt skall startas förrän jag har slutfört färdigt! Just nu håller jag på att sticka knappslån på en bruna kofta, med stjärnor runt oket, samt stickar oket på en grå-randig tröja.

SONY DSC

I våras, när jag drabbades av värsta stickmanin i mitt liv, vad jag kommer ihåg, så påbörjades mer än ett projekt. Jag hade ju så många idéer som bara behövdes testas. Men nu är det dags att få dem klara också.

SONY DSC

Jag har egentligen inget emot att ha flera projekt på gång samtidigt, oftast är det ju så, men när projekten blir allt för många känns det som om de aldrig kommer att bli klara. Och den känslan gillar jag däremot inte. Jag vill bli klar….nån gång. Jag vill slutföra!

SONY DSC

Sockarna är klara sedan ganska så länge. Även mössan och halvvantarna är klara sedan ett tag och tröjan och koftan, som jag påbörjade tidigare i år, är på god väg att bli klara. Däremot kommer ett par andra halvvantar inte att bli klara. De blev för små och kommer att repas upp.

SONY DSC

Sen har jag en riktigt gammal synd liggandes. En tröja som har väntat länge på att bli klar. Någonstans under sticket med tröjan började jag ogilla den och så hamnade den i en påse och där har den fått ligga. Nästan helt färdig. Även den skall jag åtminstone försöka få klar. Sen får vi se om jag börjar gilla den….och använda den.

SONY DSC

Övriga två tröjor, som jag nämnde ovan, är jag inte ett dugg orolig för. Blir de bara lagom stora lär jag gilla dem….. och använda dem.

SONY DSC

Koftan längtar jag extra mycket efter. Koftor är väldans behändiga plagg att ha på sig under den kalla årstiden. Är de dessutom stickat i mjukt och varmt alpackagarn så blir det ju bara ännu bättre.

SONY DSC

8 reaktioner till “Slutförartagen”

 1. Jag bara älskar din mössa och halvvantar, man blir glad av dem.
  Vad har du använt för garn?

 2. I många veckor har jag levt utan dator. Igår köpte jag en och idag fick jag antivirus installerat. Din blogg är den allra första sida jag besöker och lägger bland mina favoriter. Jag har verkligen saknat dina varma, jordnära inlägg.

  1. Jag blev så glad när jag läste din kommentar.
   Jag läste den på min mobil när jag stod och frös på en blåsig perrong i Herrljunga och väntade på tåget hem. Då var det extra värmande att få se ditt svar.

 3. Att du orkar sticka med så tunna stickor, men det blir snyggt.
  Och vilka färger de är helt i min smak.
  Håller med om att det vore roligt att veta vilket garn du använder.

  1. Jag tycker det rullar på bra med tunna stickor. Garnet ”rinner” snabbt så varje maska går fort att sticka. Snabbare än med grövre garn.
   Jag gillar även slutresultatet av tunt garn – sticket blir mjukt och följsamt.
   Nordlys heter garnet. Ett multifärgat sockgarn i ull med lite nylon i.

 4. Den första tröjan, med grått, blått och gult, är så himla fin! Jag gillar att det är både struktur och färg i ränderna.

  1. Jag gillar att leka med både struktur och färg. Och så är jag väldans svag för randigt 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.