Bra höst tycker hönsen

Hönsen har spritt ut sig över hela gårdsplanen. Hönshuset är längst bort.
Hönsen har spritt ut sig över hela gårdsplanen. Hönshuset är längst bort till vänster.

Jag tror hönsen gillar den milda hösten. Eller rättare sagt, jag vet!!

De blir som tokiga när jag öppnar dörren till hönshuset för att släpper ut dem. Alla vill ut samtidigt. Kycklingar far omkring som små dunbollar när tupparna och hönorna rusar förbi. Fort går det! Och inom några sekunder är alla ute, med undantag av de äldsta hönorna som tar det hela med större ro.

Fläderbusken är ett populärt tillhåll....
Fläderbusken är ett populärt tillhåll….

SONY DSC

De vill ut och beta av det ännu gröna gräset och sprätta fram insekter i löven under fläderbusken. Ungtupparna drar runt som tonårsgäng i allt större cirklar runt hönshuset. Nästa år lär jag behöva hägna in grönsaksland och bärbuskar.

Pulver.
Pulver.

2 reaktioner till “Bra höst tycker hönsen”

  1. Fina höns! Vi har dvärgkochin, som är sanslöst söta med sin runda kropp och sina fjädrar på benen, men de är hopplösa på att gömma sina ägg överallt. Så det blir mycket ögonfägring och kycklingar, men lite ägg och kött. Funderar på att byta till en lantras och Hedemora är intressant…

  2. Vilka lyckliga höns du har! Mina är instängda nu… De slutade gå ut i den blöta snön… Tur nog har de större hönshus än tidigare men nu är de ju också fler än förra vinter.

    Ann-Louise

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.