Fisk i vilt sällskap

SONY DSCÄven om gårdagens skörd av palsternacka gav ett minst sagt uselt resultat, sorken hann ju före mig, så finns det annat att skörda så här års. Men det är inte från den egna odlingen som jag kan skörda hinkvis med färska primörer utan det är naturen som bjuder på grönt.

Nu finns det gott om späd kirskål att skörda och även nässlorna börja kika upp tillräckligt för att de skall gå att plocka.

I helgen plockade mor och jag en hink med grönt från naturen som vi åt till middag.

SONY DSC SONY DSC

Det bidde en gratäng med fisk Jag la ett lager grönt i en ugnssäker form. På det gröna lade jag torskfiléerna och därefter ytterligare ett tjockt lager med grönt. Sen hällde jag på en äggstanning som jag kryddat med salt, peppar och lite dijonsenap. Enkelt och gott!

Efteråt kunde jag konstatera att det hade varit bra om jag först förvällt kirskålen och nässlorna en stund. Fisken behövde kortare tid i ugnen än bladen. Men det var helt klart ätbart ändå. Gör ju inget om man får tugga lite.

Tyvärr var vi lite för hungriga så jag glömde helt bort att ta foto på maten, men den såg ungefär ut som man kan förvänta sig en gratäng med mycket grönt i skall se ut.

1 reaktion till “Fisk i vilt sällskap”

  1. Vad härligt, här har inte nässlorna kommit så långt än. Men snart så med egna goda ägg till;)))

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.