Underbara dag

Vilken underbar dag det har varit idag! Mor och jag har varit ute i trädgården och fixat hela dagen. Kan det bli bättre?

Jag har börjat gräva upp grönsakslandet. Äntligen! Jag mjukstartade och grävde bara upp en halv bädd. Totalt har jag elva bäddar att gräva. Men jag vill inte riskera att överbelasta kroppen på första grävningen. Bättre att successivt öka belastningen. Det har ju trots allt varit en lång vinter med mycke stillasittande.

Grönsaksbäddarna varierar lite i storlek men totalt har de en yta på ca 50 m2. Så det mesta av grävandet ligger framför mig, men det känns obeskrivligt bra att fått börja. Tjälen satt i länge i år så det har inte gått att gräva förrän nu.

Ni skulle sett fånleendet jag hade på mina läppar när jag traskade med spade och skottkärra mot grönsakslandet. Att man kan bli så gladlycklig av att få gräva i blöt och kall jord?! Men så är det. Jag har längtat och väntat i många veckor nu efter att få sätta spaden i jorden och börja förbereda för årets grönsaksodlingar

När jag vända upp jorden hittade jag övervintrad svartrot och haverrot, vilka mer eller mindre direkt hamnade i grytan till dagens middag. Kan det bli färskare? Känns oändligt bra att åter få äta färska grönsaker. Så här års, efter en lång vinter med mest djupfryst eller inlagt, så smakar det extra gott med nyskördade och färska grönsaker.

Jag har även hunnit med att beskära klart äppleträdet, samt krafsat bort mängder med pinnar och dött fjolårsgräs. Lycka helt enkel!

Och nu är jag tämligen öm i kroppen efter en dag med tämligen tungt trädgårdsarbete. Man är ju liksom inte van än  😉

Men även det känns bra. Bara jag får vara ute och jobba så står jag gladeligen ut med lite ömmande ben och möra armar.

Men det har inte bara varit arbete. Vi har faktiskt tagit det lite lugnt också. Suttit i solen och njutit och gosat lite med hönorna. Även de verkar otroligt nöjda över vädret och att det äntligen börjat spira lite grönt.

5 reaktioner till “Underbara dag”

  1. Även hos oss har det varit helt underbart. Jag har städat i mitt lilla blomsterträsk och varit i skogen. Och så har jag sett ett bi samla pollen. Sådana dagar har vi längtat efter länge nu känns det som. Kram.

    1. Det kändes ett tag som om våren inte ville komma. När de kalla dagarna bara fortsatte och fortsatte….men nu har det varit några helt underbara dagar.

  2. Åhh vad härligt det låter, blir sjukt sugen på vårarbete utomhus. Men men vi har några veckor kvar, det blir kaffe ute i växthuset imorgon i allafall. Vi får njuta av de svanar och gäss som flyger över gården så länge.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.