Köttindustrin slutar aldrig att förvåna…

Dessa dagar blir jag än mer övertygad om att vi slagit in på rätt väg när vi valde att leva med så mycket självhushållning som möjligt….och otroligt glad! Glad att veta vad det jag verkligen äter när jag sätter gaffeln i det som ligger på min tallrik.

För det är nog inte bara köttet som det fuskas med inom matindustrin. Det finns för mycket pengar att tjäna på att ersätta dyrbara råvaror med något billigare. I alla fall för de riktigt stora som hanterar enorma kvantiteter mat, vilket gör att varje insparad öre per matportion ger stora besparingar i produktionen.

Köttskandalen kan också ses som ett inlägg i debatten kring hur mycket mat får kosta. Den är helt enkelt för billig….

Fram för mer egenproducerat och småskaligt producerat mat – för bättre kontroll och framför allt för bättre mat.

Några artiklar från Sveriges Radio angående köttskandalen:

Hästkött innehöll medicin som kan vara skadlig

Konsekvenserna av hästköttsskandalen

Upp till 100 procent häst i Coops och Icas lasagne

2 reaktioner till “Köttindustrin slutar aldrig att förvåna…”

  1. Ja, visst förvånas man över de låga priserna när man sett vad det kostar att föda upp mat som fått leva ett bra liv.

    Visst förvånas man också över kvalitetsskillnaden på köpmat och hemproducerat. Tyvärr är det få som får uppleva skillnaden och det är lätt för de stora producenterna att fuska när ingen vet hur det ska smaka…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.