Rent strö och nya pinnar

Det är väl mycket just nu. Därav min frånvaro på bloggen. Men jag är snart åter. Om en vecka skall livet vara mer ”normalt” igen….hade jag tänkt …. och då skall blogginläggen komma lite mer regelbundet 🙂

Hönsen hälsar! De säger att livet är extra gott just nu för i går fick de hela hönshuset storstädat. Rent på golvet och nya sittpinnar att sova på. Fint det…

Inte bara hönorna gillar att det är nystädad. Det gör jag med, både hos dem och hos oss. Just nu är det hönorna som har det städat och fint.

Det tog sin lilla tid att få fixat med hönshuset. Vi ägnade halva gårdagen åt storstädningen. Det brukar inte ta full så lång tid i vanliga fall men när hönshuset är fullt av ruvburar och yttepyttesmå kycklingar blir det omständigare än vanligt att städa. Dessutom fick de nya sittpinnar plus att vi ändrade lite i inredningen. Men det var det värt….

Nystädat i hönshuset och de nya sittpinnarna är ännu inte invigda av hönorna. De var något skeptiska till pinnarna först men när jag satte upp en höna så fick de övriga fart upp på de nya pinnarna. Ikväll var det ingen som tvekade….
De nya sittpinnarna och med bajsfångaren under….
Det står ruvburar överallt i hönshuset, med hönor och kýcklingar både i och på….
Senaste tillskottet i kycklingskaran står hönan Alva för. I början av veckan kläcktes fem dunisar under henne….

4 reaktioner till “Rent strö och nya pinnar”

  1. Jag gillar dina hönsföljetong. Försöker lägga på minnet dina idéer. Ha, bajsfångare! Jag hoppas nämligen på att om ett par, kanske tre år, har jag egna höns.

    1. Du har verkligen något att se fram emot kan jag lova 🙂

      Och en bajsfångare kan jag varmt rekomendera. Men den så blir hönshusstädandet en betydligt lättare arbete….

  2. kära fru Purjo! i Konstiga lökfamiljen äro vi smått avundsjuka på trivseln i fru Purjos hönshus. Ack om vi kunde där få bo i vårt nästa liv!

    1. Mmm…blir också lite avundsjuk på dem då och då. Deras liv verkar så enkelt…oftast i alla fall 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.