Inspiration från 50-talet

Inspiration till klädsömnad kan man hitta på de mest udda ställen. I slutet av augusti besökte jag en hembygdsgård och där hittade jag travar med gamla tidningar. Mest Husmodern från 40-talet men även en Femina-tidning från 50-talet. Önskar jag noterade årtalet men är rätt säker på att den var från 1958. Minnet är bra men kort….eller hur brukar man säga?

I vilket fall som helst här nedan är några av modebilderna som jag hittade i tidningen. För medan jag snabbt bläddrade igenom tidningen tog jag bilder på några av uppslagen. Hade jag haft mer tid skulle jag stannat en bra stund med tidningshögen och kollat efter fler inspirerande bilder.

Visst är de galet fiiiina? Jag skulle vilja sy dem alla  🙂

2 reaktioner till “Inspiration från 50-talet”

  1. Vilka roliga bilder! Jag brukar bläddra i en låda med gamla mönster jag ärvde från min farmor för inspiration. Den är full med mönster från 50- och 60-talet. Tyvärr inte alla i min storlek, men kul ändå.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.