Nya syprojekt

Det har inte blivit så värst mycket sytt sedan vi kom hem från semestern men en blus har jag fått klar och nu håller jag på att syr på en dräktjacka i mörkbrunt bomullstyg. Så småningom skall det även bli en kjol till den också.

De senaste svala dagarna gör mig påmind om att jag även behöver en höstjacka. Den gamla börjar ta slut…så att säga.

Tyg till ny jacka är inköpt och jag har börjat konstruera mönstret. Men innan jag sätter saxen ett det nyinköpta tyget skall jag sy en ”provjacka” i ett vindtyg som jag har haft liggandes i mitt förråd ett tag. Vill ju försäkra mig om att mönstret fungerar innan jag klipper i det dyrare tyget.

Förhoppningsvis kommer jag då att få två höstjackor för ambitionen är ju att även ”provjackan” skall bli en ”riktig” och användbar jacka.

Bilder på de syprojekten kommer så småningom. Här nedan visar jag istället några bilder på blusen som jag sydde klart i början av veckan. En blus som är sytt i ett randigt bomullstyg och där jag lekt med ränderna i tyget. Modellen är delvis inspirerad av en 30-talsblus som jag hittat en bild på.

Ryggen på blusen
Små röda och söta ”godis”knappar…
Oket går ner i en kil och bildar ärmhålet

 

 

4 reaktioner till “Nya syprojekt”

  1. Jag är så imponerad av alla de vackra plaggen du syr! Måste vara både kul och kännas bra att kunna bära något man själv skapat.
    Önskar jag kunde sy egna kläder, men jag är rädd att det skulle se ut som när man gick i småskolan och undertråden blev en tjock knut och nålen gick av på mitten.

    1. Övning ger färdgihet….brukar man säga….och det stämmer verkligen. Så vill du sy så tycker jag du skall börja men lägg ribban på en lagom nivå och låt det få ta lite tid. Starta med lite enklare saker så du får känsla för tyg, symaskin och mönster.
      Att tråden trarslar sig händer fortfarande….men inte lika ofta 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.