…och så ytterligare några medeltidsinspirerade kläder…

Då var vi hemma efter en helt underbar vecka på Gotland och Medeltidsveckan i Visby. Vi kom hem i går eftermiddag efter en 12 timmar lång resa som började klockan 3.30 på natten med färja till Nynäshamn, sen buss till Stockholm och därefter tåg hem till vår lilla stad. Vi bor väldans långt från Gottland….kunde man ju nästan tro….

Den förlorade natten känns även idag kan jag lugnt konstatera. En natt hemma räckte inte till för att få kropp och huve att fungera som de brukar. Jag hade stora planer för allt jag skulle fixa med idag när vi var hemma men det blev inte så möe med det.

I morn är jag förhoppningsvis pigg för då börjar jag åter jobba. Men befarar att det inte kommer bli så då jag kommer att behöva kliva ur sängen 5.20. Uj!

Men det har gått förr och skall nog gå i morn med….även med en medeltidsvecka i kroppen  😉

För att göra bildserien komplett: Här kommer resten av veckans stasser…..

 

2 reaktioner till “…och så ytterligare några medeltidsinspirerade kläder…”

    1. Det är ylle, lin och siden som gäller för medeltidskläderna, även om det finns lite ”fusk” i några tyger. Men bäst blir det med naturfibrer. Jag är inte så mycket för syntet varken i mina ”moderna” kläder eller i de medeltidsinspirerade kläderna.
      Jag hittar inspiration till kläderna från tavlor målade nång gång under andra halvan av 1400-talet. Då blir kläderna lite mer skräddat. Det är roligt och spännande att försöka efterlikna kläderna så mycket som möjligt….i alla fall få till rätt känsla. Sömnadsmässigt är de tämligen lätta att sy….inte så mycket detaljer så som kragar och fickor.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.