Tvådelad 40-talsklänning

Idag fick jag sytt klart kjolen till  min tvådelade 40-talsklänning. Inspiration till modellen fick jag från en klänning från 40-talet som jag hittade en bild på på nätet (tyvärr glömt var) och som jag kopierade snittet på när jag konstruerade mönstret till min klänning.

Bluslivet är figursytt och har rynk mot oket. Ärmen har några veck mot axeln och jag har även gett kjolen några, delvis nedsydda, veck. Kjolen har även fått påsydda fickor. Jag är mycket nöjd med slutresultatet och tycker modet från 30-, 40- och 50-talet är så tilltalande. Tidsepoken ger mig just nu obegränsad med inspiration och jag har svårt att inte köpa på mig oändliga mängder med tyger som passar perioden.

Jag har tidigare sytt klänningar  och blusar som har 40-talets stil som förlaga och i mitt förra syinlägg visade jag en blus och kjol som var inspirerad av 50-talets mode. Snart skall jag även ge mig på en 30-talsklänning….hade jag tänkt…

8 reaktioner till “Tvådelad 40-talsklänning”

 1. Väldigt fin klänning! Jag gillar hur veckan börjar nedanför fickorna. Och så är jag imponerad av att du har konstruerat mönstret själv!

  1. Tack 🙂
   Håller med att det blev fint med vecken. Hitintills har jag annars mest sytt enkla, släta kjolar – raka eller utsvängda för lite mer vidd nertill. För oftast är det enklaste det finaste. Men det är ju roligt att variera sig också 🙂

  1. Tack, tack 🙂

   Jag plockar friskt av det jag gillar av 30-, 40- och 50-talsmodet och hoppar annat…så det är säkert inte helt ”korrekt” om dräktpolisen får säga sitt…men jag syr så det passar mig och min smak och figur 🙂

 2. Hej!
  Åh, vilken fin klänning! Känns verkligen som den var från tiden. Och du verkar mycket flink med symaskinen får jag säga. Skulle vilja sy mer själv. Har du tips på bra tygaffärer när det gäller tyger till kläder? Svårt att hitta i Lidköping tycker jag. Ha de fint, Maria

  1. Jag handlar det mesta på Gårda Textil i Göteborg (de ligger tämligen långt upp på Kungsgatan). En helt underbar tygaffär – i synnerhet om man gillar tyger i rena naturmaterial så som ylle, siden, linne och bomull. De har ett enormt utbud av bra tyger och där finns nya som äldre tyger. De plockar inte heller bort sommartygerna under vintersässongen och vise versa…vilket jag gillar. De har även en del vintagetyger.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.