Swedol och Jula

Nu har Hedvigs kycklingar, som kläcktes i slutet av april, fått namn. Den svarta ungtuppen heter Swedol och den röda lilla hönan Jula.

De är stora som duvor och synnerligen nervösa av sig. De undviker de vuxna hönsen och gömmer sig bakom foderautomaten när jag är i hönshuset.

Om ett halvår är de vuxna och då har de säkert tuffat till sig avsevärt, även om de lär stå lågt i rang, vilket de yngsta oftast gör.

7 reaktioner till “Swedol och Jula”

 1. Här har vi också en grupp kycklingar/unghöns som håller sig undan för de äldre.
  1:a tuppen har blivit nedpetad från sin tron av 2:e tuppen och ett resultat av det, skulle jag tro, är att han har blivit elak så det förslår mot de små. Det accepteras inte, i kväll viner yxan.
  Höken (?) var framme och tog en av minsta tupparna idag (tur i oturen) bara en hög fjädrar kvar…
  Fina de är, dina småttingar!
  Ha det fint!
  Kram
  Anna

  1. Kycklingarna har tack och lov inga som är stygga mot dem utan de verkar mest lila av dåligt hönssjälvförtroende 😉

   Synd på ungtuppen din men väl att det inte var en höna eller högsta tuppen.

   Blir det tupp till middag?

 2. Så fina de är! Jag har två stycken mindre som lever ett hårt liv. De går inte ha med de större som verkligen inte är snälla. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Nu bor de mindre för sig själva men så vill jag ju inte ha det. Visst vet jag att de mindre ska tuktas och sånt men det är för mycket och för många som ger sig på dem precis hela tiden.

  Ann-Louise

  1. Våra blir inte hackade, mer än att de kan få ett litet pick om de kommer ivägen vid maten. Men tack och lov inget värre.

   För det låter inge vidare att alla ger sig på de små…hoppas det löser sig för dina kycklingar och att de blir accepterade av de stora djuren.

 3. Det är en fröjd för själen att läsa dina hönsiga inlägg. Min sambo har haft höns och han kan berätta otroliga historier om dem. Då sitter jag som förtrollad och bara lyssnar. Samma sak upplever jag när jag tittar på dina bilder och läser dina ord.

  1. Roligt att du gillar hönsinläggen. Hönorna är mina hjärtegull och jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om dem… tror jag….

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.