Snart….

Så här sen har jag då aldrig varit, men nu anar jag ett slut.

Det är bara två bäddar kvar i grönsakslandet att gräva upp och rensa på allsköns ogräs. Nio bäddar är färdiggrävda, varav tre också är färdigsådda. Som sagt….så här sen har jag aldrig varit med sådd av grönsaksland…men det skall nog bli gjort även i år.

I mars, när sommarvärmen kom, tidigt, tidigt, såg planen för grävning och sådd helt annorlunda ut. Då var jag helt övertygad om att allt skulle vara klart i början av maj. Men april och början av maj bjöd inte på mycket vår utan mer något som mest liknade höstruskväder, vilket gjorde allt utomhusarbete synnerligen ointressant.

….men nu ser jag slutet på grävandet. Och väl är väl det för snart tar skördandet vid. Rabarbern är redan klar för skörd och det är nog inte långt kvar till att fläderblommorna slår ut och det är dags att göra flädersaft.

2 reaktioner till “Snart….”

  1. Hos oss har det också varit kallt och jag har väntat med att så. Idag har jag passat på lite uppehåll och sått brytböna. Fast jag sår i krukor och inte i sådana fina bäddar som du har. Nu håller vi tummarna för att det blir ett sådant väder som små frön och plantor önskar sig.

  2. Ni har nog haft det svårare än vi i Mälardalen i år? Vi har kunnat börja skörda både spenat, rädisor och rabarber den här veckan. 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.