Solbad…

Å så kom våren tillbaks igen och snön har åter smällt bort. Hönorna passar på att njuta av solens värme med lite solbad i det gula fjolårsgräset. De lägger sig på sidan och sträcker ut vingen för maximal upptagning av värme. Hade jag inte vetat bättre skulle jag tro att de var sjuka eller skadade där de ligger – på sidan, helt platta och med vingen hängandes.

Jag sätter mig på betongplattan utefter husväggen och spanar på hönorna när de betar gräs och krafsar efter insekter i mossan. De söker sig till mig och hoppas väl på att jag har något gott med mig. Men vad kan slå vårfräscha och spröda grässtrån och feta maskar? Inte möe skulle jag gissa på…. 🙂

4 reaktioner till “Solbad…”

    1. Jo jag tror hönorna trivs riktigt bra. I synnerhet nu när snön är borta och det har börjat bli grönt. 🙂
      Och det synns på äggproduktionen. I och för sig började de värpa flitigt redan i mars när ljuset kom tillbaks.

    1. Det är verkligen härligt att se dem – de är små lyckospridare. Så när hönorna trivs blir jag lycklig och glad 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.