Det spirar i mörka källaren

I källaren står plastlådor med vårlökar som inte kom ner i jorden förra året (eller var det året innan dess??), sålådor med perenner som såddes förra våren och dahlior samt ett par krukor med fleråriga växter som fått övervintra inne i den mörka och svala källaren.

De har alla varit tämligen bortglömda…..men till min stora förvåning och glädje såg jag nu att det sticker upp gröna och sköna skott i mer än en plastlåda. Det spirade i nästan varenda låda. Vilken livsglädje…vilket kraft vårsolen har….trots att ljuset knappt når ner till källaren.

Underbart är det och snart skall de alla få komma upp till den svala och ljusa hallen. Då lär det ta än mer fart…

2 reaktioner till “Det spirar i mörka källaren”

  1. Det är den bästa tiden… När allt börjar vakna till liv så fort de första solstrålarna når jorden. Eller källaren 🙂 Jag tittar varje morgon efter livstecken i mitt blomsterträsk. Kommande vecka ska bli varm så det lär hända en del där. Förresten, jag gillar din blogg väldigt mycket!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.