Inte ett ord om sömnad….men…

Jag har inte skrivit många ord om mina sömnadsprojekt på senaste tiden, men jag har faktiskt sytt mer än vad det synts i min blogg. Det har blivit två västar i fint ylletyg, på en galge hänger sedan ett tag en halvfärdig tunika i svartvitrutigt kraftigt linnetyg och nu är tre figursydda skjortblusar i mönstrade bommullstyger på gång.

Sen har jag en hög med finfina ylletyger som jag har finfina idéer för. Jag har fått inspiration och nu vill jag sy mycket. Jag vill sy mycket mer än vad min tid tillåter. I vanlig god ordning….

Men…!!

Så vart det plötsligt vår och att sätta igång med en massa finfina idéer till finfina ylletyger känns ju minst sagt tokigt. Nu skall jag ju sy för vår och sommar. Men alla mina finfina idéer rör härligt mörkmurriga ylletyger i olika gråbeiga, bruna och gråblå nyanser. Inte en glad sommarfärg i hela tyghögen.

Jaha…???

Skall jag nu stoppa in ylletygerna i skåpet och riskera att glömma bort mina idéer och istället plocka fram och börja sy i sommartygerna istället? Sommartyger som jag inte har en endaste idé för?!

Nähä…!!

Det får nog trots allt bli så. För jag börjar trots allt bli väldans sugen på solstarka sommarfärger i gladmönstrade bomulls- och linnetyger. Och då brukar ju idéer ploppa upp rätt så lätt.

Får väl helt enkelt försöka plita ner mina idéer för vintertygerna, så kanske de lever kvar till hösten när det åter känns aktulelt med vintriga och murriga ylletyger. Eller så kommer jag på nya finfina idéer.

Idéerna brukar ju sällan vara den begränsande faktorn…snarare tiden  😉