Tassavtryck….överallt!!

Det går att se exakt var kissarna har gått. Salix och Felix lämnar efter sig små bruna och lortiga tassavtryck. Överallt!

Bänken har tassavtryck, fönsterbrädena är smutsiga, mattorna börjar anta en lortbrun ton och hallgolvet vill jag inte ens tänka på.

Jag torkar och torkar och torkar, men ändå finns spår efter tassar överallt. Baaa…

Jag ser fram emot när våren har passerat sin mest kletiga och leriga fas. När kälen har gått ur marken så vattnet kan rinna undan och gårdsplanen torka upp. När gräsmattan åter är gräsmatta och inte en brunkletig, gulvissig mossmatta.

Lera och sand och små bruna tassavtryck!!

O ja….jag försöker verkligen torka av kissarnas tassar när de kommer in. Men! De kommer in väldigt många gånger under en dag och de är minst sagt motvilliga att få sina tassar avtorkade.

Men jag förstår inte varför?!

För de ägnar ju säkert närmare en halvtimme efter varje utevistelse med att slicka tassarna rena från lera och lort. De borde vara vääääldans glada och tacksamma över att slippa lägga tid på detta och, framför allt, slippa få i sig all sand och klet. Hur gott kan det vara??

Men inte då….de piper och skriker och ålar sig så det är helt omöjligt att få deras små söta tassa rena.

Så istället går jag med trasan och torkar upp spåren efter kissarnas tur genom huset….om och om igen. Och snart vill de ut igen….och inte långt efter det vill de in igen…och…

6 reaktioner till “Tassavtryck….överallt!!”

 1. Kunde varit jag som skrev detta inlägg…å då menar jag varje ord. Precis så här är det hos oss med. Och varför vill de ut och in hela tiden? Är det bara för att man är hemma och de vill köra med oss??

  1. Det kömmer, det kömmer…..jag var för snabb på att trycka ut inlägget bara 🙂

  2. Beträffande din fråga om det går att svara. Jag tycks inte kunna svara. Din blogg hänger sig för mig när jag trycker på kommentarsfunktionen.

   En fundering. Hur tunga är dina bildfiler som du lägger ut på din blogg? Jag hade ett tag problem med min förra blogg och då visade det sig att bildfilerna var för tunga.

   1. Använder du Google Chrome, för det rekommenderas varmt. Bilderna är inte så värst stora… så det borde inte vara problemet. Många har börjat använda chrome och slipper mycket strul, så även jag. Hoppas att det löser sig.

    (maken provade med explorer – bloggen var seg, med firefox – inte seg och med chrome snabb…)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.