>Äggvärmare

Fru Purjo har alltid stickat, ofta och mycket, förutom de senaste två åren då det i långa perioder inte har stickats en enda liten maska. Men sen i påskas har jag börjat sticka igen, inte så mycket och inte så stort, men det känns som om det kan ta fart nu.

Och det jag stickar är små lustigheter – äggvärmare i form av ”mössor”. Roligt stickprojekt som snabbt ger en mängd små äggmössor, i olika färger och mönster. De senaste äggvärmarna har alla blivit randiga på ett eller annat sätt. Beskrivning hittar du här

Men i mina tankar rullar ett större stickprojekt. En idé till en kofta, men jag har ännu inte landat i vad jag skall ha för garn än mindre vad det skall bli för färg på tröjan. Eller om det skall vara slätstickat, enfärgat eller mönsterstickat. Medan jag funderar på detta så fortsätter jag att sticka mina äggvärmare samt på mitt lilla evighetsprojekt – en halsduk i rostrött alpackagarn, som följt mig under de stickfattiga åren….

4 reaktioner till “>Äggvärmare”

  1. Vilka söta! Toppen med sådana där små projekt som man kan göra färdigt på en kväll. Bra sätt att tillvarata restgarner också…

    Hälsningar från Maja

  2. Helt underbara små äggvärmare… man borde kunna sticka efter samma ”recept” till smånallar och smådockor med äggstora huvuden. Tack för tips och underbara bilder!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.