Göra nytt av gammalt, del 2

I ett tidigare inlägg skrev jag om kjolen som jag sydde av makens gamla trasiga jeans. Projektet inspirerade mig att ge mig på ytterligare några slängfärdiga jeans. Den här gången sydde jag av fyra par jeans ett par 70-talsjeans.

Här har jag lekt extra mycket med mönsterdelarna och placerat ut bakfickor både fram och bak. För att få till riktig 70-talsvidd nertill på byxorna gick det åt fyra par byxben.

Nu är det möe fladder nertill och galet snygg slitning på allt. Tjoho….  🙂

Ny sidsöm! Det är makens jeans som jag använt till framstycket, upptill. Och då hans rumpa är smalare än min fick jag utnyttja en del av byxornas bakstycke för att få tillräcklig vidd till framstycket. Så nu har jeansen två par sidsömmar 🙂
Jag ökade vidden över stussen ytterligare genom att flytta innersömmen förbi ursprungssömmen. Jag pekar på den nya innersömmen. Tycker det blir spännande att leka med sömmarna på det här sättet….utöver att passformen blir bättre för min rumpa.
Jag har använt en del av bakstycket till benen fram, vilket resulterade i att bakfickorna hamnade fram på låren. Rolig effekt…
Kilen sitter vid knät fram.
Och här syns kilen som sitter på bakstycket vid knät. Även en bit av ena byxbenets fåll syns…

Kan även tipsa om att jag lagt till ytterligare två detaljbilder på återbruksjeanskjolen i inlägget Göra nytt av gammalt del 1, som du hittar här.

 

6 reaktioner till “Göra nytt av gammalt, del 2”

  1. Vad roligt att du börjat skriva igen och vilka sjukt snygga byxor! Kan inte sy men hade velat lära mig för att göra jeans som passar just mig och de där var ju precis hur coola som helst! Vill helst ha vidd nertill på mina jeans, inte förtjust i de smala byxorna som är inne just nu. Så stoooor tumme upp från mig!

    1. Japp, nu är det roligt att skriva igen. Jag behövde nog en paus helt enkelt.

      Visst är det snyggast med vidd nertill. Och just nu gillar jag det extra mycket då jag fastnat regält i 70-talsstuket…. 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.