Skördar och skördar

I år har odlandet gett full pott. Jag skördar och skördar men ändå känns det som om det finns lika mycket kvar i grönsakslandet. Snart är det november och vintern kan komma när som helst. Så det vill till att få skördat allt som skall och behöver komma in, innan kölden kommer och tar skörden ifrån oss.

Kylskåpet är överfullt med nyskördade grönsaker.
Kylskåpet är överfullt med nyskördade grönsaker.

Jag tvättar, skalar, hackar och skär, förväller och fryser in och packar frysboxen i källaren full. Men tiden räcker knappt till. Och för att inte riskera att vinternätterna tar det som är känsligt har jag knött kylskåpet fullt av grönsaker som väntar på tillagning eller förvällning. Fullt var ordet!

Ångkokar gul morot.
Ångkokar gul morot.

Roligt och inspirerande att min odlarinsats har gett sådant resultat. Jag tackar även bra sommarväder och en varm september för att grönsakerna har fått bra förutsättningar att växa.

Grönsaker som väntar på att frysas in.
Grönsaker som väntar på att frysas in.

2 reaktioner till “Skördar och skördar”

  1. Ibland önskar jag att odlinginsatserna var mer jämnt fördelade över året – å andra sidan är det skönt att få ett par lugna månader i början av året.

    1. Minnet är kort….men har för mig att oktober och november brukar vara aningens lugnare på skördefronten 😉

      Men för tillfället har snön satt stopp för skördandet. Har morötter kvar…. men de klarar ju sig bra i jorden så länge inte sorken hittar dem.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.