Färgberoende

Höstens färger tilltalar mig otroligt mycket.
Höstens färger tilltalar mig otroligt mycket.

Hösten bjuder just nu på alla mina favoritfärger. Jag blir glad och lycklig av alla färger som naturen så generöst öser över mig. Jag suger åt mig allt vad jag kan när jag är ute och går i naturen, när jag åker tåg till jobbet eller när jag hänger i fönstret hemma och bara tar in och tar in.

Färg är absolut beroendeframkallande på mig, men knappast skadligt för min hälsa….bara lycka…och kreativitet.

Jag plockar med mig färgprover från naturen.
Jag plockar med mig färgprover från naturen.

Efter varje promenad kommer jag hem med ett knippe löv, som små färgminnen. Men löven vissnar snabbt och tappar sin färgprakt. Jag försöker hålla kvar färgerna genom att fota naturen och löven jag plockar hem. Men inget slår den direkta upplevelsen av att vandra runt och ”färgknarka”.

Snart är färgerna utbytta av vinterns mer begränsade färgskala, men nästa år kommer en ny höst, med alla mina favoritfärger. Visst är det underbart!

Vilken färgkombination! Något för en tröja? Få se...får se.... :-)
Vilken färgkombination! Något för en tröja? Få se…får se…. 🙂

2 reaktioner till “Färgberoende”

  1. Jag brukar säga att i Sverige finns det fyra årstider som alla har sin tjusning, men om du frågar mig så är hösten den bästa. Lugn och skön utan några speciella krav. Det blir en skön viloperiod innan julstöket drar igång. Och jag trivs betydligt bättre i raggsockor och gosiga tröjor än i tunna sommarkläder. =) Och som du säger, färgerna är ju fantastiska.
    /Anna

    1. Visst har alla årstider sin charm 🙂
      Men i år är hösten inte så lugn för vår del. I och med att hösten har varit så pass varm, läääänge, så är det fortfarande fullt pådrag när det gäller skörd och att ta vara på det vi odlat. Men det är ju också väldigt roligt och inspirerande…så inget negativt med det.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.