Storpotätan

Staffan Westerberg, med Storpotätan och Vilse i pannkakan, har inte varit på besök i grönsakslandet. Även om jag nästan trodde det ett tag när jag började gräva upp potatisen förra helgen.

För vid kommande måltider kommer det inte handla om antal potatisar per person utan hur många personer per potatis. Den största potatisen vägde närmare 8 hg. Vad hände? Har inte fått så stora potatisar tidigare, trots att jag odlat samma sort i flera år.

Frågan är hur bra lagringsförmågan är? Liksom smaken? Men förhoppningsvis är de stora lika bra som de mer ”normala”. Fascinerande i vilket fall att det kan skilja så, år från år.

Storpotätan är på besök i grönsakslandet....
Storpotätan är på besök i grönsakslandet….

 

2 reaktioner till “Storpotätan”

  1. Hej,
   Jag använder bara elplaströren – ingen armering. Sen har jag sytt tunnlarna av myggnät. Märker nu att de håller ca 3 säsonger, sen börjar tyget bli allt för skört. Troligen bryts det ner av solljuset.

   Har lite funderingar på hur jag skall göra till nästa år….är inte framme än. Återkommer i bloggen när jag testat 🙂

   Hoppas du fått svar på din fråga.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.