Recept på kanin

För ett litet tag sedan fick jag en fråga på mejlen om det fanns några recept på kanin i mina gamla kokböcker. Och det fanns det!

Här har jag fotat recepten, med beskrivning, på de kaninrätter som jag hittade. Bilder på de färdiga maträtterna är det däremot snålt med i de gamla kokböckerna, men jag hittade en bild på styckningsprocessen.

Håll till godo, men testa för allt i världen inte recepten på barnens kanin….  😉

Recepten ovan är hämtade från Iduns kokbok, Elisabeth Östman, 1911.

Stekt kanin I och II är hämtat från Kokbok, G Hallgren, 1925.

Receptet Kanin med tomatsås är hämtat från Prinsessornas kokbok, Jenny Åkerström, 1934. Lägg märke till att i slutet ges ett förslag på hur man tar vara på resterna. Bra tycker jag.

Om du undrar vilka prinsessorna är så kommer de här. De har tydligen alla varit elever till Jenny Åkerström. Och det ville hon tydligen lyfta fram….

Receptet ovan kommer från Den godaste maten, utvalda recept ur ICA-kuriren, 1953.

Ovan finns ytterligare ett recept på Kaninfrikassé, vilket är hämtat från Margaretas kokbok, Gunda Nilsson-Lagerholm, 1961.

Smaklig måltid!

Recepten är hämtade från dessa kokböcker.
Recepten är hämtade från dessa kokböcker.

4 reaktioner till “Recept på kanin”

  1. Men titta! Inte nog med att det var ett inlägg här igen utan dessutom ett inlägg som jag genast la till i receptlistan! Föder upp kaniner för egen frysbox men har svårt med att hitta recept som passar så det här var kanon, tackar.

    1. Under sommaren finns det ofta mkt att skriva om….men då sitter jag så lite vid min dator. Därav blogguppehållet….även om det inte var tänkt att bli så långt.

      Härligt att recepten kan komma till nytta. Hoppas de är följbara och resultatet blir bra. Skriv gärna och berätta. Så kan jag lägga in det i bloggen 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.