Fett i någon form…

”Fett i någon form är bland de vanligast förekommande ingredienserna i vår mat, men också bland de dyraste. Med en begränsad hushållskassa måste en husmor för att få denna att räcka till inrikta sig på att minska utgifterna för just de dyraste ingredienserna.

Kött kan hon minska på och många gånger ersätta med fisk och grönsaker, och delikatesser kan hon helt enkelt låta bli. Men smöret kan hon ej undvara, om maten skall bli god.

Det är t. o. m. så, att, ju enklare ingredienserna äro, desto mera smör behöver hon för att av dem framställa god mat.

Hon har då endast att välja på att taga litet natursmör och få en mindre välsmakande och närande mat och att taga mera margarin (konstsmör) och därigenom kunna åstadkomma en verkligt god och närande rätt. Vilket är klokare? Att envist fasthålla vid gamla fördomar än att med tacksamhet taga emot det nya, som bjudes oss i en sådan matvara som margarinet?”

Ur Pellerins kokbok av Gerda Hallgren, 1925

1 reaktion till “Fett i någon form…”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.