Vårens första frösådd…

Förkultivering av kål i miniväxthus.
Förkultivering av kål i miniväxthus.

Då var årets grönsaksodling igångsparkad. Fem odlingslådor med olika sorters kål står på ett bord framför ett fönster. Jag har sått blomkål, grönkål, vitkål, broccoli, brysselkål samt kålrabbi och fler sorter skall det bli. Men för idag fick detta räcka!

Har tidigare inte förkultiverat kål så ofta, utan mest sått direkt i grönsakslandet. Men förra året, då våren var synnerligen kall och sen, gjorde jag det och tack vare förkultiveringen fick vi trots allt en riktigt bra och riklig kålskörd. Även om allting var mycket senare än brukligt.

Så i år kör jag åter med förkultivering av kålen och tänker att det ger grönsakerna bättre förutsättningar vare sig våren är sen eller tidig.

1 reaktion till “Vårens första frösådd…”

  1. Grönsakerna har jag inte börjat med än, men jag tror jag gör som du och förodlar. Förra året förskräcker…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.