Nysytt

Skrev i mitt förra inlägg att jag inte sytt så värst mycket under hösten. Det har bara blivit några sporadiska och kortare systunder. Men även korta stunder ger ju till slut resultat.

Nu under julledigheten har jag fått mer tid över för att sitta vid symaskinerna, vilket har gett resultat. Jag har fått sytt klar flera halvfärdiga plagg. Så nu känns det som om jag trots alla har fått sytt riktigt mycket. Fint det!

Här kommer resultatet av mitt skapande. Alla modeller är utifrån egna idéer. Här hittar du övrigt jag sytt under året.

Jag är mycket svag för "barnsliga" jerseytyger. Här en enkel långärmad topp.
Jag är mycket svag för ”barnsliga” jerseytyger. Här en enkel långärmad topp.
Tyget räckte även till en kortärmad variant.
Tyget räckte även till en kortärmad variant. Perfekt till sommaren.
Kortärmad skjortblus i ett bomullstyg som jag har tryckt och sprayfärgat. Det blev ett färgglatt och roligt mönster. Skjortmodellen är mer klassiskt.
Kortärmad skjortblus i ett bomullstyg som jag har tryckt och sprayfärgat. Det blev ett färgglatt och roligt mönster. Skjortmodellen är mer klassiskt.
Ryggen på skjortan.
Ryggen på skjortan.
En ljusblå kofta i bomullsjersey och träknappar.
En ljusblå kofta i bomullsjersey och träknappar.
Det tog ett tag innan jag fick till knäppningen. Hade först en helt annan tanke kring knäppningen men när plagget var ihopsytt insåg jag att det inte skulle bli snygg. Gick igenom flera idéer innan jag landade för denna lösning och är supernöjd med slutresultatet.
Det tog ett tag innan jag fick till knäppningen. Hade först en helt annan tanke kring knäppningen men när plagget var ihopsytt insåg jag att det inte skulle bli snyggt. Gick igenom flera idéer innan jag landade för denna lösning och är supernöjd med slutresultatet.
Den blå koftan har rund ficköppning. Något pilligt att få till men slutresultatet blev bra och precis som jag hade tänkt mig.
Den blå koftan har rund ficköppning. Något pilligt att få till men slutresultatet blev bra och precis som jag hade tänkt mig.
Koftan som knäppt.
Koftan som knäppt.
Förklädet är ett test och sytt i ett tyg som jag kanske inte valt som förstahandsalternativ. Men det blev över förväntan. Kantbanden räckte inte heller så det blev lite rosa och lite mörkgrönt.
Förklädet är ett test och sytt i ett tyg som jag kanske inte valt som förstahandsalternativ. Men det blev över förväntan. Kantbanden räckte inte så det blev lite rosa och lite mörkgrönt.
Förklädets rygg går i kors. På det viset behövs ingen knäppning.
Förklädets rygg går i kors. På det viset behövs ingen knäppning.
En blå jacka, eller tröja, i stickad och valkat ylle. Supertrevligt tyg att sy i jag är mycket nöjd med slutresultatet. Den blå färgen kommer att komplettera fint övriga tröjor jag har sedan tidigare.
En blå jacka, eller tröja, i stickad och valkat ylle. Supertrevligt tyg att sy i och jag är mycket nöjd med slutresultatet. Den blå färgen kommer att komplettera fint övriga jackor och tröjor jag har sedan tidigare.
Jackans rygg. Vid varje söm har jag avslutat nedtill med ett litet sprund. Likadant fram som på ärmen.
Jackans rygg. Vid varje söm har jag avslutat nedtill med ett litet sprund. Likadant på framstycket och på ärmen.
Tyvärr så syns det inte jättetydligt men ärmen är en halvraglan med nedstickade sömmar.
Tyvärr så syns det inte jättetydligt men ärmen är en halvraglan med nedstickade sömmar.
Jackan har utanpåfickor som jag sydde dit för hand för att inte få någon synlig söm. Däremot följde jag upp sömmen och stickningarna i sömmen som finns på livet. En liten detalj som förhöjer intrycket.
Jackan har utanpåfickor som jag sydde dit för hand för att inte få någon synlig söm. Däremot följde jag upp sömmen och stickningarna som finns på livet även på fickorna. En liten detalj som förhöjer intrycket. Här syns även sprundet nedtill på framstycket.

 

En lätt utsvängd grön yllekjol.
En lätt utsvängd grön yllekjol.
Kjolen har stolpfickor insydda i inprovningen fram.
Kjolen har stolpfickor insydda i inprovningen fram.

Nu ser jag fram emot att använda alla nya kläder  🙂

4 reaktioner till “Nysytt”

 1. Så mycket fint du sytt! De båda jackorna är ju fantastiska med sina finurliga detaljer. Jag tycker också det är kul med lite barnsliga mönster, de lättar upp.
  God fortsättning!
  /Anna

  1. Tack 🙂
   ”Barntygerna” är oftast färggladare och har roligare mönster. Man får även ett gladare bemötande med dem på sig 😉

 2. Men oj! Vad fina saker! Vad skönt att du har fått tid att göra klart. Själv ser jag fram emot nyårsdagen, då jag får lite egentid igen att förfoga över. Då ska jag bland annat ner i syrummet.
  God fortsättning på dig!

 3. Jättefina kläder igen! Gillar speciellt den där runda fickan för att inte tala om uggletopparna…och blåa jackan.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.