Kålen är på gång…

SONY DSCFörra helgen sådde jag kål, selleri och purjolök i sålådor för förkultivering. Det var några år sedan som jag försådde grönsaker, men jag tänkte se om skörden av kål kan bli ännu lite större om jag förlänger växtperioden genom att så inne.

I synnerhet blomkål och brysselkål behöver hyfsat lång odlingssäsong, vilket kan vara svårt få till genom att om man så direkt i jorden. Förra året fick jag dock riktigt god skörd av blomkål men då var också hösten varm och fin länge, länge. Men det kan man ju inte räkna med varje höst.

Jag klipper till etiketter från en urdiskad yoghurtburk. Giller att återanvända....
Jag klipper till etiketter från en urdiskad yoghurtburk. Giller att återanvända….

SONY DSC

Men i övrigt har jag inte kommit så långt med förberedelserna för årets odlingar. Fröerna är beställda och jag har bestämt var jag skal odla vad, men jag har precis bara börjat gräva upp grönsakslanden. Jag skyller på vädret  😉

En isande kall vind har fått mig att vända i dörren mer än en gång. Då vi ligger tämligen högt och öppet så märks det allt för väl när vinden tar i. Men nu måste jag sparka igång vare sig jag tycker vädret är behagligt eller ej. Och i går fick jag faktiskt påbörjat uppgrävning av grönsaksbäddarna.

Kålen har grott bra. Bilden är tagen ungefär en vecka efter sådd.
Kålen har grott bra. Bilden är tagen ungefär en vecka efter sådd.

 

2 reaktioner till “Kålen är på gång…”

    1. Tyvärr har det inte hänt så mkt mer. Jag borde verkligen vara ute och gräva grönsaksland, men det blåser så förbaskat snålt och kallt….
      Stugvärmen har gjort mig bekväm….eller nåt sånt 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.