Snabbfixat pålägg

Ett snabbfixat, gott och nyttigt pålägg, som ofta hamnar på smörgåsen hemma hos oss, är stekt ägg.

Kanske inte så konstigt med tanke på att vi för tillfället får mellan 18-24 ägg om dagen. Nu äter vi inte upp alla ägg själva, men möe ägg blir det ändå. Vi äter i ägg i alla de former – stekt, kokt, pannkaka, sockerkaka, gratäng, omelett, nasi goreng…..osv, osv.

SONY DSC

Det finns en massa goda rätter som ägg har en självklar roll i. Tur är väl det. Och himla bra att ägg är både gott och nyttigt.

Så ät mer ägg! Helst ägg från glada hönor från små besättningar som får leva så ”naturligt” som tamhöns kan göra. De gör ägg som ännu lite godare och gulare än äggen man hittar i affärens kyldiskar.

SONY DSC

2 reaktioner till “Snabbfixat pålägg”

  1. Ägg är gott! Begriper inte varför jag inte får fingrarna ur och skaffar höns, vi köper minst två 12-pack ekologiska i vecka. Iofs ska ju äggproducenterna leva men vi har ju både utrymme och hmm tid (?) för höns.

    1. Det är väl det där med tiden…..man skall hinna med allt. Men höns är lättskötta och kräver förhållandevis liten arbetsinsats. Så länge man inte har allt för måna….

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.