Nytt enkelt stickprojekt?!

Min förra kofta var en liten utmaning att sticka, då jag fick hålla redan på en mängd små nystan. En för varje stjärna som finns i tröjan. Lite omständligt och gav upphov till en herrans massa garnändar. Trots det gick det hyfsat smidigt att sticka koftan.

Planen för mitt nästa stickprojekt var att det skulle bli ett enklare arbete som en motvikt på stjärnkoftan. Jag har en massa rödaktiga garner som gör sig fint ihop. En rödrandig kofta skulle inte vara fel.

Men….!!

Hur många randiga koftor har jag inte stickat de senaste åren. Några stycken… så inte en till….hmmm. Så vad göra istället?

Rutor?

SONY DSC

Sagt och gjort. Nu sitter jag med ett sticke som har 23 små nystan på gång samtidigt. Tunt garn, 2,5 i stickor, dryga 260 maskor för ett varv och fyra varv för en cm. För att hålla lite koll på alla smånystanen har jag fördelat dem på fyra plastpåsar.

Där rök med andra ord min plan om det enkla och snabbstickade projektet. Men fint blir det och det går över förväntan snabbt och enkelt….  🙂

SONY DSC

2 reaktioner till “Nytt enkelt stickprojekt?!”

  1. Jag är full av beundran. Sådant där småplotter skulle nog inte mina nerver klara av.

  2. Ambitiöst projekt, ska bli spännande att se resultatet. Tycker att din kofta blev jättefin. Tips på fiffiga plastpåsar är att använda sk Zip It, som är återförslutbara typ blixtlås i plast. Finns i matbutiken. Lycka till!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.