Tröjan är klar!

Till slut vara alla garnändar på stjärntröjan fästade. Kanske inte det roligaste jobbet men det rullade på i god fart så ledan hann aldrig ta över. Och belöningen är ju en glad tröja med utspridda stjärnor i rostrött. Helt klart värt att jobba för  🙂

SONY DSC

Fick dock sprätta upp halslinningen en bit då den blev för vid och sladdrig vid första försöket, men nu sitter tröjan fint vid halsen. Då jag inte följer något mönster får jag räkna ut hur många maskor och varv det behövs till hals och axlar och för att få till ett snyggt avslut. Och så testa tills det sitter fint.

Det är ju så bra med stickning, det går ju att repa upp och göra om. Har man klippt fel i ett tyg är det inte säkert det går att rädda med de tygbitar man har utan får kanske köpa nytt tyg. Garnet blir bara lite krusigt men går att använda åter och åter….

SONY DSC

 

6 reaktioner till “Tröjan är klar!”

  1. Åh, vilken superfin tröja. Färgerna är ju perfekta tillsammans och det oregelbundna ”stjärnfallet” har du fått till kanonbra. Du borde ge ut ett mönster. =)
    /Anna

  2. Tycker också den är jättefin! Helt rätt färger och fräckt mönster med stjärnorna!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.