En jeanskjol

SONY DSCOm man bortser från vårjackan som jag syr på lite då och då, har jag mest sytt kjolar under den sista tiden. Kanske inte helt sant, men det känns så.

Tidigare har jag sytt en helt rak kjol i ett rostrött kraftigt bomullstyg, därefter en a-linjeformad kjol kakigrön manchester och nu har jag även sytt en mörkblå jeanskjol som är något utsvängd. Och jag har en skogsgrön yllekjol på gång….

Jag behöver enklare vardagskjolar som jag passar bra på jobbet och så, därav produktionen av kjolar i lite kraftigare bomullstyg.

Kjolvidden på jeanskjolen ligger någonstans mitt emellan den raka roströda kjolen och den a-linjeformade manchesterkjolen. Jag hade en liten plan kring detta. Nu har jag tre kjoltyper som kan fungera som basmönster för kommande kjolar.

Och samtidigt som jag provar in kjolmodellerna har jag fått tre bra kjolar som jag kommer att använda mycket. Garanterat…..har redan börjat….

SONY DSC