Odlingssäsongen har börjat…lycka!!

SONY DSCFörra helgen satte jag mig ner och planerade för årets grönsaksodling. Jag gjorde en odlingsplan för våra 13 odlingsbäddar och såg över vilka fröer som behövde beställas. Förra året gjorde jag en större fröbeställning så i år behövde jag bara komplettera lite.

Så värst liten blev kanske inte fröbeställningen. Dryga 20 frösorter blev det till slut. Men mycket behövde jag trots allt inte beställa i år.

Några dagar senare bar maken in ett vadderat kuvert från brevlådan. Ett kuvert med alla mina beställda fröer.

Det är alltid lika roligt att få fröer på posten. Lite som att få ett paket sommar på posten. En första hint om sommarens frodiga grönska med grönsaksodlingar, bärbuskar och mängder av gott som skall skördas och tas till vara….

SONY DSC

I stora drag har jag tänkt något så här kring vad jag skall så i respektive odlingsbädd:

Bädd A: morot och gul lök
Bädd B: stjälkselleri, rotselleri, morot, rotpersilja och röd lök
Bädd C: palsternacka, bladpersilja, dill och purjolök
Bädd D: vitkål, rödkål, savojkål och palmkål
Bädd E: broccoli, brysselkål och kålrabbi
Bädd F: grönkål, purpurkål, blomkål, kålrot
Bädd G: sallat av olika sorter, samt haverrot och svartrot
Bädd H: sommar squash och vintersquash (ev sallatsgurka)
Bädd I: potatis
Bädd J: sockerärt, märgärt, gråärt och spritböna
Bädd K: bondbönor
Bädd L: störböna, skärböna, brytböna och vaxböna
Bädd M: mangold och rödbeta

SONY DSC