Lite nysytt också….

SONY DSCI årets andra blogginlägg skrev jag om att jag har avslutarfokus under julledigheten för gamla oavslutade stick- och syprojekt, men jag har även påbörjat några helt nya projekt, vilka alla blev klara på direkten. Jippi!!

SONY DSC

Klänningen är helfodrad med ett tunt bomullstyg för att ge stadga åt klänningen och för att göra den vita bottenfärgen helt ogenomskinlig.
Klänningen är helfodrad med ett tunt bomullstyg för att ge stadga åt klänningen och för att göra den vita bottenfärgen helt ogenomskinlig.

Jag behövde helt enkelt en klänning till nyårsfesten som hade temat 60-tal. Det blev en rak, kort klänning med trekvartsärm i ett stormönstrat bomullstyg. Hintade om tyget i ett tidigare inlägg….

Egentligen hade jag köpt ett annat tyg som jag tänkt sy 60-talsklänningen av, men så ville jag först provsy själva grundmodellen i ett billigare tyg innan jag satte saxen i mitt nyköpta fina ylletyg. Då hittade jag det stormönstrade tyget bland mina tyger. Ett tyg som jag tror jag köpt på en loppis, för en evighet sedan.

Det blev även en matchande hårband.
Det blev även ett matchande hårband.

När jag kom halvvägs med provklänningen i det stormönstrade tyget insåg jag att det var den här klänningen jag vill ha på 60-talsfesten, inte en klänning i tyget jag just hade köpt. Så kan det gå ibland.

Klänningsmönstret jag hade ritat passade perfekt och jag kommer garanterat att använda klänningen mycket i sommar och inte bara som en ”maskeradklänning”. Och det lär även bli fler klänningar med liknande skärning. Ibland måste man helt enkelt vara tvungen att sy något specifikt, och nytt, för att man skall hitta fram till nya modeller som man trivs med.

Jag påbörjade även ett nytt stickprojekt. Mor önskade sig ett par nya halvvantar och dem fick jag stickat klart under veckan före jul. Så inget halvfärdigt där heller….

Om du är nyfiken på vad jag mer har sytt och stickat under 2014 så hittar du en sammanställning här.

Nya halvvantar till mor.
Nya halvvantar till mor.
Färgerna kom inte till sin rätt på bilden. De är egentligen något starkare och klarare.
Färgerna kom inte till sin rätt på bilden. De är egentligen något starkare och klarare.

6 reaktioner till “Lite nysytt också….”

  1. Vilken fin klänning, gillar modellen skarpt. Jackan/kavajen i förra inlägget var också helt i min smak. Du är superduktig på att sy. Härlig början på nya året!

  2. Menar du att du har sytt den själv?!! Hur fin som helst! Ser ut som något som skulle kunna hänga i Drottning Silvias retro-garderob.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.