Avslutar

Min julledighet har kommit in på sin sista vecka och den tänker jag främst ägna åt att avsluta. Min plan är att jag skall ha avslutat de flesta av mina halvfärdiga sy- och stickprojekt innan lönejobbet drar igång den 12 januari. Och jag har faktiskt kommit en bra bit på väg, trots att tiden för sömnad och stickning har varit begränsad under jul och nyår och däremellan. Då har familj och vänner haft högsta prioritet. Det hör ju liksom julen till   🙂

Men den här veckan tänkte jag lägga in en högre växel beträffande avslutandet och jag har, som sagt, kommit en bra bit på väg.

Den gröna blusen passar fint till min randiga kofta i höstfärger.
Den gröna blusen passar fint till min randiga kofta i höstfärger.

Jag har sytt klart min gröna blus som jag klippte till under min syhelg, vilket jag skrev om här. Jag har även fått klart min slipover, som jag stickade flitigt på i sommar, men sen blev liggandes.

SONY DSC SONY DSC

Rynk mot oket.
Rynk mot oket.

SONY DSC SONY DSC

Två kavajer, vilka har hängt väl länge halvfärdiga, är nu i det närmaste klara. Fodret börjar komma på plats på dem båda. Äntligen! Och sen är det bara knappar och knapphål kvar.

Två tunna jackor som snart är klara. En i senapsgult ylletyg och en brun i bomullstyg. Den bruna har jag sytt med inspiration av en 50-talsmodell.
Två tunna jackor som snart är klara. En i senapsgult ylletyg och en brun i bomullstyg. Den bruna har jag sytt med inspiration av en 50-talsmodell.
Knapparna saknas...
Knapparna saknas…
Även på ärmen skall det finnas knappar.
Även på ärmen skall det finnas knappar.
Fickor
Fickor
Syr fast fodret nertill på jackan.
Syr fast fodret nertill på jackan.
Slag och krage på bruna jackan.
Slag och krage på bruna jackan.
Foder på brun jacka.
Foder på brun jacka.

Jag har även tagit tag i en ärmlös tröja, som jag började sticka på för ganska länge sedan för att bli av med restgarner, men som också har blivit liggande. Just nu har jag dock kört fast lite, då restgarnet tog slut. Förhoppningsvis går det att komplettera med nytt garn.

Det äldsta och mest bortglömda stickprojektet är en tröja som jag stickade på för många år sedan. Men så vart jag inte riktigt nöjd med tröjan och då blev även den liggandes, trots att det inte är så mycket arbete kvar. Nu har jag provat den igen och tänkt att det nog inte är det bästa jag stickat men att den nog ändå är värd att bli klar. Få se om jag hinner med det också innan veckan är över.

Kan konstatera att det är allt för lätt att dra igång projekt, men att jag även är rätt bra på att avsluta också…..även om det ibland kan ta sin tid….så är nöjd ändå  🙂

Design och mönster är mina egna för alla plaggen, stickade som sydda.

3 reaktioner till “Avslutar”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.