Overlockmaskinen är testad

Enkel topp i viskosjersey, sydd på min nya maskin - overlocken.
Enkel topp i viskosjersey, sydd på min nya maskin – overlocken.

Den senaste tiden har symaskinerna mestadels fått stå tysta, men lite har jag allt sytt. Om inte annat måste jag ju testa min nya maskin, overlocken. Den verkar fungerar finfint. Första testplagget blev en turkos långärmad jerseytopp av enklaste snitt följt av ett par pyjamasbyxor. Till båda plaggen använde jag overlocken och mina ”vanliga” symaskiner.

SONY DSC

Overlocken fungerar riktigt bra, tycker jag. Det blev fina sömmar och även om den inte är supersnabb så gick det ändå hyfsat fort att sy till en enkel topp. Nu har jag å andra sidan inget att jämföra med då jag tidigare inte sytt på någon ”hushållsoverlock”, endast på industrivarianten för en halv evighet sedan, men tror nog att min nya maskin och jag skall bli riktigt bra vänner. Det känns så….

Ett par pyjamasbyxor i randigt tunt bomullstyg.
Ett par pyjamasbyxor i randigt tunt bomullstyg.
Byxorna har mjuk resor i midjan.
Byxorna har mjuk resor i midjan.

Jag har även sytt klart ett par gröngrå jeans, vilket jag har haft tyget tillklippt ett tag. Även här jag fick jag god användning av overlocken. Och det blev fina sömmar även i ett lite kraftigare tyg.

Gröngrå bomullsjeans.
Gröngrå bomullsjeans.
Fickor med ljust foder i bomullstyg.
Fickor med ljust foder i bomullstyg.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Just ny håller jag på med ett syprojekt med det här inte allt för diskreta tyget. Stormönstrat var ordet. Återkommer med mer info framöver…

SONY DSC