Nyskördat

Nyskördad broccoli, blomkål, persilja och rödbetor.
Nyskördad broccoli, blomkål, persilja och rödbetor.

Trots att vi är inne i november går det fortfarande att skörda. I går plockade jag in rödbetor, blomkål, persilja och broccoli till helgens middagar. Och det finns fortfarande mycket kvar att skörda.

SONY DSC

Trots att det är tämligen sent på året växer det kålrot, kålrabbi, vitkål, grönkål, purpurkål, broccoli, purjolök, svartrot, haverrot och persilja i grönsakslandet. Och det finns säkert en och annan kvarglömd morot och lök kvar.

I synnerhet kålen har vuxit bra under den milda hösten, vilket gjort att jag kontinuerligt kunnat plocka bland annat palmkål, grönkål och broccoli.

Palmkålen strimlas för att förvällas och frysas in för vinterns behov av grönt.
Palmkålen strimlas för att förvällas och frysas in för vinterns behov av grönt.

Vissa grönsaker, så som grönkål, purpurkål och purjolök, tål vintern mycket bra och det lär vi kunna skörda hela vintern, bara haren och rådjuren håller sig borta. Purjolöken är jag väl inte så orolig för men kålen tycker djuren är gott.

För att skydda kålen håller jag på att sätta kompostgaller runt bäddarna med kål.

SONY DSC

6 reaktioner till “Nyskördat”

  1. Åh vilken härlig blogg! Själv drömmer jag om att komma så nära självhushållning som möjligt, håller på att lära mig sy och dammar av virk-kunskaperna. Med snart 2 barn och en man som är lagom pepp på mina idéer är det lite svårt ibland, men små steg framåt. Nu ska jag plöja din blogg 😉

  2. Åh nästa år måste jag verkligen så grönkål också. Utökar odlingarna lite mer år för år, finns ju så mycket gott man kan odla.

    Tack för en fin och inspirerande blogg! <3

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.