Nu måste det räcka….

I mitt förra inlägg berättade jag bland annat om höstjackan som jag vill sy. Jag hade kommit så långt i sömnadsarbetet att jag hade börjat klippa till tyget när jag, till min förskräckelse, insåg att tyget inte skulle räcka. Lätt panik!

Det var ett tag sedan jag köpte tyget. Om jag inte minns fel så köpte jag det i våras. Kan väl lugnt påstå att jag var angelägen att få komma till tygaffären för att kolla om det fanns någon meter kvar att komplettera med. För att försäkra mig om att få rätt tyg med hem klippte jag en provlapp som jag stoppade i väskan.

Men ibland skall det bara strula. Min lilla provlapp försvann nån gång på vägen mellan mitt hem och tygaffären. Kanske följde den med upp ur väskan när jag plockade upp telefonen eller plånboken. Borta var den i alla fall.

Jag valde ändå att gå till tygaffären, utan provlapp, med förhoppningen att känna igen tyget bland alla tygrullar, rätt många andra tygrullar. Och tänk, jag hittade ett tyg som jag var rätt säker på var ”mitt” tyg. Men hur säker var jag…..?!

Hur väl mindes jag färg, struktur och kvalitet? Skulle jag köpa och riskera komma hem med en meter av fel tyg och sitta där med två olika tyger som inte skulle räcka till det jag ville sy?

Japp, jag vågade och jag fick med mig rätt tyg hem. Jippi!! Då tygaffären ligger sisådär 13 mil bort och tyget var ganska så dyrt så var jag glad över att det blev rätt. Måtte jag bara nu köpt tillräckligt med tyg så det räcker till jackan……