Sömnad + långhelg = lycklig Fru Purjo

Jag har tagit långhelg och den kommer jag helt ägna mig åt sömnad. Gissa om jag är glad och lycklig!

Här skall ritas mönster, klippas tyg och sy söm efter söm i dagarna fyra. Det enda ”störmomentet” som jag tillåter är en uppmärksamhetskrävande Salix. Vår rara lilla katt har alltid rätt att vara i vägen, även under en efterlängtad syhelg  🙂

En enkel kjol i rostrött bomullstyg.
En enkel kjol i rostrött bomullstyg.

I går var första dagen på syhelgen och jag fick sytt klart en kjol i roströd kraftigt bomullstyg, som jag hade påbörjat för några veckor sedan. Kjolen har fickor, är fodrad, slutar mitt på knät och är sytt i en stuvbit. Jag har gjort några smärre förändringar i mitt grundmönster för kjol och ville testa i ett tyg som jag inte skulle gråta över om plagget inte passade.

Men jag kunde vara lugn. Kjolen sitter perfekt! Mönsterändringarna blev lyckade med andra ord och nu har jag en roströd kjol istället för en stuvbit. Och nu kan jag börja sy kjolar i de tyger jag inte ville ”offra” utan att vara helt säker på att mönstret passade.

Kjolen har fickor, naturligtvis, för alla kjolar behöver fickor enligt mig  :)
Kjolen har fickor, naturligtvis, för alla kjolar behöver fickor enligt mig 🙂
Kjolen är fodrad och linningens söm är kantad för en snygg avslutning.
Kjolen är fodrad och linningens söm är kantad för en snygg avslutning.

SONY DSC

Kjolen är fodrad och fållen är också kantad för en snygg avslutning även här.
Kjolen är fodrad och fållen är kantad för en snygg avslutning även här.

Men det får bli senare projekt, för först vill jag sy klart ett par kavajer som hängt halvfärdiga på tok för länge. I går kom jag en bra bit på ärmarna på en av kavajerna, som jag syr i senapsgult ylletyg. Ärmarna är lite ”omständliga” i sin tillskärning så det vill till att ta det lugnt. Men jag känner jag mig otroligt lugn och avstressad så det gick fint….än så länge. För de är ännu inte fastsydda på kavajen.

Ärmen till en senapsgul kavaj.
Ärmen till en senapsgul kavaj.

Min huvudsakliga plan och prioritet för syhelgen är att jag skall sy mig en höstjacka. Jag har behövt en jacka länge, länge men jag har inte riktigt kunnat landa i vad jag ville sy för jackmodell. Så jag har skjutit det projektet framför mig.

Vet inte om jag riktigt har kommit fram till vad jag vill ha, ännu, men nu får jag helt enkelt bestämma mig och sy något. Det är ju inte värre än att jag får sy en jacka till om jag först efter syhelgen kommer på den ”perfekta” höstjackan.

3 reaktioner till “Sömnad + långhelg = lycklig Fru Purjo”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.