Typ kosläpp, men med höns….

Varje morgon de dagar vi är hemma har vi hönssläpp – typ kosläpp. Jag har aldrig varit på ett ”riktigt” kosläpp, vilket en del bondgårdar har om våren, men jag kan tänka mig att det är rätt underhållande och det är det med hönssläpp också.

När jag ställer upp hönshusdörren så vet de att de skall bli utsläppta och då blir de som tokiga. Det är nästan så nätdörren inte håller för trycket. Stänger jag däremot hönshusdörren så vet de att de inte kommer att bli utsläppta utan får ”nöja” sig med hönsgården och då lämnar de gallerdörren.

Jag är rätt säker på att de uppskattar sin hönsgård, men den slår ju inte på långa vägar att gå helt fritt ute på gårdsplanen. Men de dagar vi jobbar vill vi inte ha dem fritt springande på grund av riskerna med lösspringande hundar, rävar och rovfåglar. Då är det tryggar med hönsgården.

Men när nån av oss är hemma ställer vi upp hönshusdörren så de får gå ut och in som de vill…..och det gör de mer än gärna  🙂

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Jag kan inte öppna dörren fort nog. Och längst fram står alltid Sture, hönshusets högste tupp.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Just nu har vi hönshuset fullt av halvstora kycklingar så raddan med djur som rusar ut när jag öppnar nätdörren tycks aldrig ta slut.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Sen när alla har kommit ut så vänder de och börjar rusa in igen. De vet att jag brukar slänga ut en skopa med havre till dem och de blir så otåliga att de nästan kommer in igen innan jag fått iväg havren.

När väl havren är utkastat lägger sig lugnet….

6 reaktioner till “Typ kosläpp, men med höns….”

 1. Här var det minsan fullt hus! Det är så roligt med höns!

  Dessutom är det roligt att numera ”ha ett ansikte” på dig! Kul att du kom fram och gav dig till känna!

  1. Visst är det roligt med höns. De är mina lyckopiller 🙂

   Och roligt att träffa på dig på stan.
   Ha det fint 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.