Ore backar

SONY DSCI sommar har vi gått längs, för oss nya, stigar runt Hornborgasjön. I går lockade det soliga och lugna vädret till ytterligare en utflykt till fågelsjön. Mor och jag tog bilen till Ore backar som ligger på den västra sidan av Hornborgasjön.

Långsamt promenerade vi längs en helt obeskrivligt fint sensommarlandskap. Vi följde en stig som går uppe på ryggen av en rullstensås. Först gick vi inne i en skog bestående av gamla, gamla ekar och riktigt stora hasselbuskar. En förtrollad värld som ledde oss vidare ut till ängarna längs Hornborgasjöns västra strand.

SONY DSC

Stigen fortsatte även nu uppe på rullstensåsens rygg, men nu var landskapet betydligt öppnare och undervegetationen bestod av kortbetat gräs. Men även här fanns det stora ståtliga ekar och omfångsrika hasselbuskar.

Till höger om oss låg sjön, som verkligen levde upp till sitt rykte som fin fågelsjö. Trots att vi inte tog med oss kikaren så kunde vi både se, och inte minst, höra stora mängder fåglar.

Stigen slutade vid ett litet fågeltorn med fin utsikt över sjön.

SONY DSC

Sträckan vi gick var inte speciellt lång, ca 3,4 km, och stigen var lätt att gå på, men trots det tog vår promenad ett par timmar. Vi kunde inte annat än gå oändligt långsamt för att maximera njutningen av den fina dagen.

Kör du längs vägen Skara – Falköping, missa inte att en fin dag svänga av till Ore backar. Platsen är helt klart värt ett besök….

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC