Slipover på gång

Det är högsommar och jag är härligt ledig. Mestadels är jag utomhus och fixar. Datorn däremot står kvar ensam inne, närmast bortglömd. Men synd att bloggen skulle vara helt tyst bara för att det är sommar. Så jag tar mig i kragen och visar vad som är på gång på stickfronten.

Den randiga tröjan som jag stickade på tidigare i vår är färdigstickad sedan ett tag. Kvar finns alla trådar, som skall fästas samt knappar. Men det får vänta tills hösten. Jag kan inte ens tänka mig att sätta mig med en tjock ylletröja i knät fästa trådar. Så varmt….

SONY DSC

Då är det bättre att sticka på en slipover i tunt yllegarn. Helt enkelt ett litet mindre projekt, och därmed inte så varmt och bylsigt att jobba med eller bära med sig.

Modellen är efter eget huvud och jag bestämmer hur det skall bli allt eftersom jag stickar, så som jag brukar göra. Mudden är stickad med fyra räta och en avig och blev riktigt fin. Randningen på slipovern är samma som jag gjorde på ett par sockar som jag stickat. Då jag tyckte om randningen ville jag använda den igen.

Sockar_19feb12

Garnet heter Sisu och kommer från Sandnes Garn, Norge, och består av 80 % ull och 20 nylon. Uppenbarligen läste jag inte så noga på etiketten då jag köpte garnet, då jag helst vill ha rent ullgarn. Jag stickar med stickor 2,5 och det blir lagom tätt och tjockt. Fint, fint…..

SONY DSC