Tre toppar

En trikåtopp med trädtryck.
En trikåtopp med trädtryck.

Helgens kvalitetstid med symaskinen resulterade i tre toppar. Först ut en ljus kortärmad topp, med trädtryck på bröstet. Jag har redan en liknande topp, men med lång ärm, som jag sydde tidigare i år.

Toppen är från tillklippningen i slutet av februari, då jag var extra flitig med saxen och klippte till fyra skjortblusar, ett par jeans och en 40-talsklänning – utöver toppen. Toppen är det sista plagget som jag fick sytt och det tog mig med andra ord dryga tre och en halv månad att sy allt. Då hann jag även med en tunika med duk som applikation, som inte var med i högen av tillklippta plagg.

Resultatet från en effektiv dag med mönster och sax.
Resultatet från en effektiv dag med mönster och sax i slutet av februari.

Då var jag lite orolig att jag skulle bli stressad av att ha så mycket på gång samtidigt, men jag har mestadels upplevt det som något positivt. När man är trött och stressad av lönearbetet kan det vara svårt att få orken att räcka till att rita mönster och klippa till tyg. Då är det gott att ha lite olika syprojekt liggandes, som man kan plocka fram när man har några minuter över. Att sy kan vara nog så pilligt men kräver i allmänhet inte en fullt lika utvilad hjärna som mönsterkonstruktion och tillklippning.

Topp med polisbilar.
Topp med polisbilar.
Puffärm
Puffärm

Den andra toppen jag sydde är från min senaste syplan, som jag skrev om här, och är en ringad, kortärmad topp i bomullsjersey. Tyget är ganska finmönstrat och det är först när man kommer nära som man ser att det föreställer polisbilar. Tyckte tyget skulle passa fint till en topp med en söt liten puffärm….  😉

Tyger som är med i min syprojektplan för sommaren.
Tyger som är med i min syprojektplan för sommaren.

Sen av bara farten fick jag även sytt en mörkt turkosgrön långärmad topp. Jag gjorde lite förändringar på ringningen på polistygstoppen som jag ville testa och då föll jag för det blågröna jerseytyget i viskos som jag hade i mitt tygförråd.

SONY DSC

Halsringningen blev fin med hjälp av dubbelnålen.
Halsringningen blev fin med hjälp av dubbelnålen.
Även fållen på ärm och liv syddes med dubbelnål.
Även fållen på ärm och liv syddes med dubbelnål.

De övriga två tygerna är i bomull och tämligen stadiga, medan viskostyget är synnerligen mjukt och har fint fall. Tyget skulle göra sig bra till en draperad topp, om man gillar sånt, även om jag gärna står över draperingar.

Det var riktigt roligt att sy topparna. Dels för att det gick över förväntan snabbt och lätt att sy och dels för att jag verkligen behöver nya trikåtoppar. Jag har några relativt nysydda som är fina, men de äldre börjar bli minst sagt tråkiga. Men nu börjar förrådet med fräscha toppar att åter fyllas på och mer kommer….

Modeller och mönster, liksom trycket på den ljusa toppen är mitt eget huvud.

2 reaktioner till “Tre toppar”

  1. Så smart att klippa till ett gäng när man ändå har farten uppe. Ofta när jag klippt till ett plagg så brukar lusten, eller är det orken, att ta slut. Lika bra att klippa på och spara sömnaden till en annan dag. Du syr himla fina plagg, din ”duk-tunika” blev supersnygg. Och vad skönt att slippa springa i butiker och prova i trånga provhytter.
    /Anna
    Ps. du är inte den enda som fick ner potatisen sent. Min hatr bara varit gjorden en dryg vecka. Men som farfar alltid sa; det växer inte bättre bara för att man sår tidigt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.