Koftan är snart klar

Bara halslinningen kvar att sticka.
Bara halslinningen kvar att sticka.

De senaste veckorna har jag åter fått fart på stickorna, efter en tämligen stickgles vår, vilket har gett resultat. Nu är det bara halslinningen kvar att sticka på den randiga yllekoftan som jag har stickat på under hela våren.

Arbetet är i och för sig inte riktigt klart med det. Då koftan är randig väntar mer än en garnände på att bli fäst och så skall koftan även få knappar. Men det är ett relativt litet jobb om man jämför med arbetet att sticka själva koftan.

SONY DSC

Garnet heter Letlopi och kommer från Island. Det är härligt strävt och lite stickigt.
Garnet heter Lettlopi och kommer från Island. Det är härligt strävt och lite stickigt. Det har gått lätt att sticka med och resultatet blir snyggt.

Jag tycker det är himla snyggt med randiga tröjor, enda negativa med det är väl att det oftast innebär oändliga mängder garnändar som måste fästas, en efter en. Ett ganska drygt jobb, men med lite envishet och positivt tänkande så går det med. Oftast förvånansvärt fort.

Modellen och mönstret på koftan är efter eget huvud och jag började med att sticka livet och ärmarna  upp till ärmhålen och därefter har jag stickat ihop ärmarna med livet upp till halsen. Jag har lite av en ”sport” att sticka tröjor så jag inte behöver sy ihop några delar alls. Och det lyckades jag även med på den här. Nålen kommer bara behövas för knappar och garnändar.

SONY DSC  SONY DSC

Jag har maskat av för ärmen så att det ser ut som om det vore en isydd ärm, dvs jag har inte maskat av jämt fördelat över oket. Över axeln har jag låtit sju maskor följa med från ärmen upp till halsen som ett smalt ok, eller vad man nu skall kalla det. För att få rätt lutning över axeln har jag stickat med korta varv över oket.

Jag vet hur jag tänkt och gjort men förklara med ord var värre. Förhoppningsvis går det att förstå för den som vill. Annars fråga så skall jag göra ett nytt försök   🙂

Ärmen är faststickad på livet.
Ärmen är faststickad på livet.

 

2 reaktioner till “Koftan är snart klar”

    1. Tack 🙂
      Höstens färger är helt klart mina favoriter. Även om koftan inte känns så aktuell nu, mitt i sommarvärmen, så ser jag fram emot att bära den till hösten.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.